27-11-2015  •  Infoavond

Hoe groot de honger naar kennis en begrip van NAH is, bewees het aantal inschrijvingen voor de infoavond van 27 november met dokter Liessens. En neen, we bleven niet op onze honger zitten. Het werd een boeiende, leerrijke avond voor alle aanwezigen, waaronder ook een tiental hulpverleners.

Op heldere wijze werd ons de complexe structuur en werking van onze hersenen en meer bepaald de frontale cortex uitgelegd. Confronterend en pijnlijk soms, te horen hoe begrijpelijk het is dat het verdriet nooit ver weg kan zijn. Hoe evident het is dat frustratie, boosheid of depressie steeds opnieuw om de hoek loeren. Gelukkig slaagde dokter Liessens er ook nu weer in het hele verhaal en de moeilijke gevoelens te kruiden met wat humor en vooral heel veel warm begrip. Onze spreker kon ons geen tovermiddel tegen al die onmacht bezorgen. Wel enkele waardevolle en krachtige tips en inzichten. Dat een omkering in de communicatie nodig is, was misschien wel de belangrijkste. Dat 1000 keer hetzelfde uitleggen, niet echt productief en bepaald vermoeiend en frustrerend kan zijn. Dat “hoe” je iets zegt, belangrijker wordt dan “wat” je zegt.

Zoals we dat bij Over-Hoop gewoon zijn, werd het ook weer een interactieve avond. Vragen en verzuchtingen rond het M-decreet, over de overgang van school naar werk, over relaties en waar je dan wel de juiste psychologische ondersteuning kan vinden. Elkaar ontmoeten, warm uitwisselen, steun vinden bij elkaar in de herkenning, het gevoel niet alleen te zijn met je verhaal ook dat maakte er weer een geslaagde infoavond van.

© 2018 Over-Hoop • design by Lotsofdots
Over-Hoop publiceert foto's van de activiteiten op haar website. Indien u niet wenst dat een foto van u online staat kan u dit mailen aan info@over-hoop.be